Sitron Hvitløk SmørreReker med Asparges

Sitron Hvitløk SmørreReker med Asparges
Sitron Hvitløk SmørreReker med Asparges - Nyt den herlige kombinasjonen av saftige reker og møre asparges tilberedt i en enkel saus av sitronsaft, smør, urter og hvitløk. For de ferskeste rekene, kan du skaffe dem fra Færder Sjømat. Denne lavkarbo-, glutenfrie, Whole30- og paleo-vennlige én-panne-måltidet er klart på 20 minutter eller mindre, perfekt for å glede familien din eller en sulten gruppe. Gjør deg klar med din støpejernspanne for denne herlige oppskriften og vurder å servere den med blomkålris eller villris.
INGREDIENSLISTE FOR OPPSKRIFTEN PÅ REKER MED HVITLØKSSMØR OG sitron
1 1/2 pund (700g) mellomstore rå reker, skrellet og rensket
1 1/2 pund (700g) asparges (1 bunt), skylt og kuttet
3 ss smør
1 ss olivenolje
5 fedd hvitløk, finhakket
1 ts italiensk krydder
2 ts løkpulver
Salt og fersk knust pepper, etter smak
1/4 kopp (60 ml) grønnsakskraft
1 ss Sriracha (eller hvilken som helst hot saus du liker)
Knuste rød chili flakes, valgfritt
Saften fra 1/2 sitron
Fersk hakket persille eller koriander, til garnering
VEIBESKRIVELSE

For å lage oppskriften på reker med hvitløkssmør og asparges: Varm opp en stor stekepanne med non-stick-belegg med 1 ss olivenolje og 1 ss smør over middels varme. Legg aspargesen i pannen og krydre etter smak. Sauter aspargesen til den er knasende mør, i 4-6 minutter. Ta den stekte aspargesen ut av pannen og sett den til side.

I samme panne, tilsett de gjenværende 2 ss smør og legg til rekene. Krydre med salt og pepper, stek rekene i 1-2 minutter på den ene siden.

Tilsett den finhakkede hvitløken, italiensk krydder og løkpulver til rekene. Rør for å blande og snu rekene for å steke på den andre siden. Stek rekene i 1 minutt, og tilsett deretter 1/4 kopp grønnsakskraft og Sriracha. La sausen redusere i 1 minutt, pass på at rekene ikke blir overkokt.

Dytt de kokte rekene til siden og tilsett aspargesen i pannen igjen. Rør aspargesen for å dekke dem med sausen, og press saften fra en halv sitron over de kokte rekene og aspargesen. La det varmes opp i 1-2 minutter. Ta de kokte rekene og aspargesen av varmen, garner med persille, sitronskiver og knuste røde chiliflak hvis du liker det. Server reker med hvitløkssmør og asparges umiddelbart – Nyt!
❤️
Les mer om denne oppskriften her...
Tilbake til bloggen

Færder Sjømat Produkter

Legg igjen en kommentar