Risotto i rød karri med reker

Risotto i rød karri med reker
Ved å inkludere de eksklusive ferske rekene fra Færder Sjømat, tar denne kokosnøttcurryrisottoen vår kjærlighet for rød curry til neste nivå.
Ingredienser:

  • Kokosmelk. Fullfett - alltid og for alltid.
  • Fiskesaus.
  • Rød karripasta. Vi har nevnt dette før, men vi elsker merket Mae Ploy. Vi er også veldig begeistret for et nytt (lokalt i Portland) merke med rød karripasta som heter Thai Home, men det kan være vanskelig å få tak i utenfor Pacific Northwest. Hvis du ser den, ta en krukke og prøv den! Løk.
  • Fersk hvitløk og ingefær.
  • Kalk.

Hvordan lage kokosnøttrisotto med karri?


Dette er riktignok ikke vår enkleste oppskrift noensinne. Men hvis du har laget risotto før, vil du kjenne deg igjen i prosessen. Nedenfor guider vi deg gjennom oppskriften og nevner noen triks du bør passe på:

Klargjør rekene - tine dem hvis du bruker frosne reker, og deretter skrelle og pille dem.
Lag en væske til kokosnøtt-rød karri. Kok sammen karripasta, fiskesaus, kokosmelk, sukker, lime, ingefær, hvitløk og løk. Ta en kopp av denne væsken og spar den til slutt - du skal bruke den til å avslutte retten med.
Hell risen i den kokende røde kokosnøtt-karri-væsken.
Rør rundt! La karririsottoen småkoke, rør og rør og rør litt til. Omrøringen vil både hindre at risen brenner seg og bidra til at risen absorberer væsken.
Rør litt til! Når kokos-karri-væsken ser ut til å ha absorbert det meste, begynner du å tilsette vann. Tilsett én kopp om gangen og rør mye mellom hver kopp. Vent med å tilsette neste kopp til den forrige koppen med vann er godt absorbert.
Mens du rører i risen, steker du rekene i en separat stekepanne - du kan jo steke og røre samtidig, ikke sant? Det er sannsynligvis veldig god hjernetrim.
Nå er du ferdig! Tilsett rekene i den kremete karririsen, og avslutt retten med blandingen av kokosmelk og rød karri, limeskall og kokos.

Les mer om denne oppskriften her...

Tilbake til bloggen

Færder Sjømat Produkter

Legg igjen en kommentar