Hvordan koke sjøkreps - Instruksjoner om hvordan man koker sjøkreps samt flere oppskrifter.

 Den enkleste, vanligste og mest humane metoden for   å koke sjøkreps er å senke dem ned i en gryte med   kokende vann, på hvilket tidspunkt de vil dø   øyeblikkelig. Sjøkrepsene kokes raskt i omtrent 3   minutter, deretter skrus varmen av, og de får småkoke i ytterligere 8 - 10 minutter. I løpet av denne tiden vil   skallet deres endre farge fra en kjedelig blåbrun til en   spektakulær, skarp rød eller oransje nyanse.

 Sjøkrepsene bør alltid kokes i små porsjoner på   omtrent 6 - 10 om gangen, avhengig av størrelsen på   pannen og sjøkrepsene.

 Sjøkrepsene kan kokes i kokende vann med smak av   havsalt og en bunt dill, eller for enda mer smak, bruk   fiskekraft eller en court bouillon laget med løk,   gulrøtter, selleri, laurbærblader, pepperkorn og en   blanding av andre urter og krydder.

Ofte blir sjøkrepsene latt avkjøle seg i væsken de er blitt kokt i, for så å bli servert kalde med brød og smør.

Alternativt, hvis du vil koke sjøkrepsene ved hjelp av en annen koke metode, koker du sjøkrepsene i kun 1 minutt, lar dem avkjøles, fjerner skallet (hvis nødvendig), og bruker dem som foreskrevet i oppskriften din.

Når oppskrifter ber om rått kjøtt som er skrelt, må sjøkrepsene senkes i kokende vann i 30 sekunder eller fryses i 24 timer. Dette dreper sjøkrepsene og gjør det mye enklere å skrelle dem.

For å fjerne skallet, dra kroppen bort fra hodet med en vri. Tarmene bør komme løs sammen med hodet, og deretter knekker du skallet for å fjerne det enkelt.

Nedenfor finner du flere deilige oppskrifter på sjøkreps som involverer ulike tilberedningsmetoder.Kokt sjøkreps med dill

Kokt sjøkreps med dill er en klassisk skandinavisk rett som er enkel å tilberede og deilig å spise. Denne oppskriften inneholder levende sjøkreps kokt i en krydret buljong laget av vann, havsalt og dill. Retten serveres tradisjonelt kald og passer godt sammen med smørbrødet brunt brød. For å starte, skylles levende sjøkreps og tilsettes deretter en kjele med kokende vann sammen med en stor bunt dill og havsalt. Sjøkrepsene kokes i tre minutter og deretter får de småkoke i seks til ti minutter.

Etter tilberedning overføres sjøkrepsene og buljongen til en ren beholder og får avkjøle seg i et vask med kaldt vann. Når det er avkjølt, siles buljongen, og sjøkrepsene dekkes til og settes i kjøleskapet i minst seks timer. Denne prosessen lar sjøkrepsene fullstendig absorberer smakene av dill og havsalt. Når det er klart for servering, fjernes sjøkrepsene fra buljongen og serveres sammen med smørbrødet brunt brød for et forfriskende og tilfredsstillende måltid.

Ingredienser


12 mellomstore levende sjøkreps
stor bunt dill, bundet med snor
havsalt
vann til å dekke sjøkrepsene
brunt brød og smør (til servering)

Oppskriftsinstruksjoner


Skyll sjøkrepsene under kaldt rennende vann og fjern de som ikke beveger seg.
Varm opp vannet i en stor kjele til det koker.
Tilsett salt (ca. 35 g) og bunt dill.
Senk sjøkrepsene én etter én, med hodet først, ned i gryten med kokende vann, og pass på at pannen ikke blir overfylt.
Kok kraftig i 3 minutter og slå deretter av varmen, dekk til pannen og la det småkoke i 6 - 10 minutter.
Fjern sjøkrepsene fra pannen når de er ferdig kokt.
Ta ut dillen.
Overfør kraften og sjøkrepsene til en ren beholder og plasser i en vask med kaldt vann slik at sjøkrepsene avkjøles så raskt som mulig.
Når det er avkjølt, fjern dillen, dekk til og sett i kjøleskapet.
La det stå i kjøleskapet i minst 6 timer og opptil 48 timer.
Sil sjøkrepsene og server med smørbrødet brunt brød.

Tilbake til bloggen

1 kommentar

Fint innhold

Gem

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Færder Sjømat Produkter

Legg igjen en kommentar